Прочетете още На борда на туристическата подводница, изчезнала в северната част

...
 Прочетете още На борда на туристическата подводница, изчезнала в северната част
Коментари Харесай

Милиардери са били на борда на подводницата отиваща към “Титаник“

 
Прочетете още
 

На борда на туристическата подводница, изчезнала в северната част на Атлантическия океан, с последна цел да доближи останките на „ Титаник “, са пътували петима души, измежду които и няколко милиардери, написа bTV. 

Сред изчезналите е 58-годишният английски милиардер и откривател Хеймиш Хардинг. Съобщава се още за френския откривател Пол-Хенри Наржеоле, двама пакистански предприемачи – татко и наследник, както и за основния изпълнителен шеф на компанията, която провежда гмуркането.

Билетите за 8-дневното странствуване, което включва и гмуркане, костват 250 000 $, тъй че не са налични за бюджетно пътешестване.

Британският откривател Хамиш Хардинг е ръководител на частната компания за самолети Action Aviation. 58-годишният Хардинг е прочут с упоритостите си да пътува на странни места, като автобиографията му включва околосветско корабоплаване, антарктическа експедиция с астронавта от „ Аполо 11 “ Бъз Олдрин и исторически полет на ракетата New Shepard на Blue Origin предходната година година.

Хардинг също работи по план за пускане на постоянна услуга с частни самолети до Антарктика, работейки с компания, наречена White Desert, и също по този начин си сътрудничи с индийското държавно управление по план за наново въвеждане на осем диви гепарда от Намибия в Индия, под егидата на Explorers Клуб.

Шахзада Дауд и синът му Сюлеман , членове на една от най-известните семейства в Пакистан, също са на борда. Тяхната едноименна компания влага в селското стопанство, индустрията и здравния бранш. Шахзада Дауд също е в борда на попечителите на основания в Калифорния институт SETI, който търси извънземен разсъдък.

Стоктън Ръш , основен изпълнителен шеф на OceanGate, компанията, която провежда експедицията, също е на подводницата.

Петият член е 73-годишният френски откривател Пол-Анри Наржолет , излиза наяве от обява на Хардинг малко преди излизането в океана.

Припомняме, че огромна издирвателна интервенция се организира в Атлантическия океан, откакто подводница с петима души на борда изчезна. Тя е била на туристическа експедиция за проучване на останките на „ Титаник “.

Контактът с плавателния съд е загубен към час и 45 минути след потапянето му до крайбрежията на Югоизточна Канада в неделя сутринта, съгласно бреговата защита на Съединени американски щати.

Към понеделник следобяд се смяташе, че на членовете на екипажа им остават най-вече към 4 дни О2.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР